- Pomoc prawną świadczy od 2009 r. Doświadczenie zdobywał w polskich i niemieckich kancelariach prawnych oraz działach prawnych spółek prawa handlowego.
- W pracy zawodowej zajmuje się przede wszystkim obsługą podmiotów działających na rynku rolno-spożywczym. Ma bogate doświadczenie w sprawach związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa i jakości żywności, jej znakowaniem oraz wprowadzaniem do obrotu, w szczególności wprowadzaniem na rynek innowacyjnych środków spożywczych. Doradza również w sprawach dotyczących obrotu nieruchomościami rolnymi.
- Członek Polskiego Stowarzyszenia Prawników Agrarystów oraz członek UMAU Unione Mondiale degli Agraristi Universitari.
- W latach 2017–2020 uczestniczył jako interesariusz i ekspert w projekcie EcoWaste4Food – wspieranie ekologicznych rozwiązań innowacyjnych w celu zmniejszenia marnotrawienia żywności i promowania gospodarki efektywniejszej zasobowo, dofinansowanym z funduszy europejskich w ramach programu Interreg Europa. Uczestnik spotkań Wielkopolskiej Grupy Interesariuszy projektu SinCE-AFC, realizowanego w latach 2019–2023.
- Adiunkt na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Nauczyciel akademicki prowadzący zajęcia z przedmiotów dotyczących problematyki prawa żywnościowego, rolnego i obrotu nieruchomościami rolnymi. Obronił z wyróżnieniem rozprawę doktorską pt. Prawne aspekty wprowadzania nowej żywności na rynek unijny, za którą uzyskał nagrodę I stopnia w II ogólnopolskim Konkursie im. Profesora Andrzeja Stelmachowskiego na najlepsze prace naukowe.
- Wykładowca studiów podyplomowych Prawo o żywności realizowanych przez Uniwersytet SWPS we Wrocławiu.
- Autor licznych publikacji z zakresu prawa rolnego i żywnościowego w polskich i zagranicznych (m.in. niemieckich, włoskich, francuskich) czasopismach branżowych i naukowych. Prelegent podczas wielu krajowych i zagranicznych konferencji i szkoleń z zakresu prawa żywnościowego, rolnego i ochrony środowiska.
- Zrealizował kilka projektów badawczych jako kierownik grantu. Przebywał na stażach naukowych w renomowanych ośrodkach zagranicznych, w szczególności: Scuola Superiore Sant’Anna Pisa (Włochy); Universität Göttingn (Niemcy); Universität Zurich (Szwajcaria); Universität Bayreuth, Forschungstelle für Deutsches und Europäisches Lebensmittelrecht, Bayreuth (Niemcy). Wielokrotny stypendysta na WPiA UAM. Otrzymał nagrody dziekana i rektora UAM.
- Współpracował z GWW podczas aplikacji radcowskiej w latach 2012–2014. Ponownie w GWW od 2023 r.
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Prawa i Administracji, magister prawa – 2012 r.
- Università degli Studi della Tuscia w Viterbo, Włochy, studium Global Food Law and Quality – 2014 r.
- Aplikacja radcowska w Poznaniu – 2015 r.
- Philipps-Universität w Marburgu, Niemcy, Lebensmittelrechtsakademie (Akademia Prawa Żywnościowego) – 2016 r.
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Prawa i Administracji, doktor nauk prawnych – 2017 r.
Specjalizacje